Újévi Kupa - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Újévi Kupa

ARHÍVUM > Hírek > 2014

Aradi Béla tudósítása

IV. ÚJÉVI TEREMLABDARÚGÓ KUPA
Szár sportcsarnok, 2014. január 11-12.

Nagyszabású, kétnapos teremlabdarúgó tornát rendezett a Szár KSE és a Mányi TK. A rendezvényre húsz csapat nevezett és a szári sportcsarnokban rendezték a mérkőzéseket. Egyesületünket a II. csapat képviselte, nem is akárhogyan: a szombati csoporttalálkozókon ugyan egy gólos vereséget szenvedtünk a Mánytól, de második helyen továbbjutottunk, így vasárnap már az egyenes kieséses szakaszban folytathattuk.
Helyosztó mérkőzéseink hatalmas izgalmakat hoztak, hiszen mindhárom csatát, így a döntőt Mány ellen is büntetőkkel nyertük. A torna második napját kapott gól nélkül zártuk, talán ennek is köszönhető, hogy Kupa mellett a legjobb kapus díját is hazahoztuk, Szabó Zolit választották a legjobb hálóőrnek!

Schrenk Rajmund edző
: Minden évben meghívást kapunk Szárra, a hagyományos újévi tornára. A nagypályás igazolt labdarúgóknak szervezett 20-csapatos tornáról elmondható, hogy színvonalas, küzdelmes mérkőzéseket hozó esemény.
Szombati csoportba kerültünk Szárligettel, Mánnyal, Csókakővel és Szár ifjúsági csapatával. Be kell vallanunk nem a legerősebb csoportba kerültünk. Számunkra kötelező volt a tovább jutás! Kissé nehézzé tettük magunknak a tovább jutást, bár mind a négy mérkőzést szinte teljesen mi irányítottuk. Két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel csoport másodikként léptünk tovább. Vasárnap délután Bicskével kerültünk össze a négy közé jutásért. Mindenképpen szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést, mert egy esetleges vereség azt jelentette volna, hogy húsz percért utaztunk közel egy órát. Bicske erős ellenfélnek bizonyult, éppen ezért a biztos védekezésből kiindulva játszottunk. Ellenfelünk sokszor a kapunk elé szegezett, de azért kontratámadásaink mindig veszélyesek voltak. Minden játékosunk hősiesen küzdött. Szabó Zoli kapusunk már ezen a mérkőzésen nagyot alakított. Rendes játékrészben 0-0-ás döntetlen született. Jöttek a büntetők! Sikerült 6-5-re nyernünk a párbajt.
A döntőbe jutásért össze kerültünk azzal a Szári csapattal aki három éven keresztül nyerte a tornát. Sajnos ezen a meccsen sokat nem volt nálunk a labda, ellenfelünk gyors, és jól cselező játékosai feladták a leckét csapatunknak. Szabó Zoli szenzációsan védett. Kicsit izgultunk is, hogy a tavaszi felkészülést nehogy Száron kezdje. Ez is 0-0-ás döntetlennel ért véget. Itt is hetes rúgások következtek. Ezt a párbajt is a Csoki döntötte el a javunkra.
Következett a döntő azzal a Mánnyal aki kispályán már sok borsot tőrt az orrunk alá. Ez a mérkőzés minden tekintetben nekünk ált. Helyzeteink rendre kimaradtak. Zolinak a kapuban szinte csak lábbal volt feladata. Itt azt mondhatjuk, hogy sajnos 0-0 lett az eredmény.
Jöttek a megszokott büntetők, a megszokott sorrendben. Ezt a párbajt is magabiztosan nyertük. A mindent eldöntő gólt Gál Tibi szerezte. Lehet, hogy nem rúgtunk gólt, de nem is kaptunk. Taktikusan játszottunk végig. Nagypályán kapusunknak sokszor mondják, hogy kevés dolga van, ma viszont megmutatta, hogy micsoda kapus. nem is volt kérdés, hogy ő a torna legjobb kapusa, igaz a legjobb játékos címet is megkaphatta volna, mert lábbal sem jött zavarba. Egyben biztosak voltunk, hogy a gólkirályi címről biztosan le kell mondanunk, de ezt nem is bántuk.

„A" csoport
Vértessomló
- Bicskei TC I. 1-3
Vértes Erőmű
- Vál 1-2
Vértessomló
- Csókakő I. 2-0
Bicske I
. - Vál 1-2
Vértes Erőmű
- Csókakő I. 0-6
Vértessomló
- Vál 2-0
Bicske I.
- Vértes Erőmű 4-1
Csókakő I.
- Vál 1-1
Vértessomló
- Vértes Erőmű 2-1
Csókakő I.
- Bicske I. 1-4

„B" csoport
Csókakő II.
- Tárnok KSK 0-2
Mányi TK
- Szárliget 3-0
Csókakő II.
- Szár IFI 3-0
Tárnok KSK
- Szárliget 2-0
Mányi TK
- Szár IFI 2-1
Csókakő II.
- Szárliget 3-0
Tárnok KSK
- Mányi TK 0-1
Szár IFI
- Szárliget 2-3
Csókakő II.
- Mányi TK 1-2
Szár IFI
- Tárnok KSK 1-1

„C” csoport
Bicskei TC II.
- Kajászó 0-0
Isztimér SK
- Újbarok 0-0
Bicske II.
- Szár KSE 1-2
Kajászó
- Újbarok 2-2
Isztimér SK
- Szár KSE 0-6
Bicske II.
- Újbarok 2-0
Kajászó
- Isztimér SK 7-1
Szár KSE Újbarok 6-1
Bicske II.
- Isztimér SK 3-0
Szár KSE
- Kajászó 3-2

„D” csoport
Csabdi
- Csór Truck 0-0
Magyaralmás
- Kápolnásny 1-0
Csabdi
- Szabadegyháza 2-1
Csór Truck
- Kápolnásnyék 1-1
Magyaralmás
- Szabadegyh 2-1
Csabdi
- Kápolnásnyék 2-4
Csór Truck
- Magyaralmás 1-0
Szabadegyháza
- Kápolnásny 0-1
Csabdi
- Magyaralmás 1-2
Szabadegyháza
- Csór Truck 0-1

Negyeddöntők:
Bicske I.
- Tárnok KSK 0-0, büntetőkkel 5-6
Szár KSE
- Csór 1-0
Mányi TK
- Vértessomló 2-1
Magyaralmás
- Bicske II. 0-3

Elődöntők:
Tárnok KSK
- Szár KSE 0-0, büntetőkkel 5-4
Mányi TK
- Bicske II. 1-1, büntetőkkel 2-1

3. helyért:
Szár KSE - Bicske II.
2 - 0

Döntő
:
Tárnok KSK - Mányi TK
0 - 0 büntetőkkel 3 - 2

A döntő mérkőzés videója vágatlanul (Felvétel: Fehér Nóri, Szerkesztés: Aradi Béla)

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz