Roby Baggio - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Roby Baggio

ARHÍVUM > Hírek > 2018
Roberto Baggio a 90'-es évek olasz zsenije, az 1993-as as aranylabdás látogatott Magyarországra, hogy Debrecenben és Gödöllőn népszerűsítse a róla és a tavalyelőtt elhunyt német szakemberről elnevezett Roby Baggio-Horst Wein FuNino edzésmódszert. Gödöllőn Kovács László és Szimandl Gábor is részt vett ezen az eseményen.

ÜZENET A GYEREKEKNEK: „ÉLVEZZÉTEK A JÁTÉKOT!”
„Jó napot kívánok mindenkinek, örülök, hogy itt lehetek” – köszöntötte a magukat képezni vágyó magyar edzőkből és a bemutató feladatokra kiszemelt kölyökfutballistákból álló hallgatóságát Roberto Baggio a gödöllői Szent István Egyetem tornacsarnokában. Udvarias szavait tiszteletteljes csendben fogadták a jelenlévők, a vészkijáratban még egy takarítónő is bedugta a fejét a felmosórúd mögül.
„Örülök, hogy mosolygós gyerekeket látok a teremben, hiszen ők jelentik a magyar futball jövőjét” – folytatta kedves beszédét az 56-szoros olasz válogatott, és abban a pillanatban zúgva-csörömpölve kitört egy emeleti ablak. A pillanatnyi ijedelem után néhányan egymásra mosolyogtak, talán valami isteni figyelmeztetés szakadt ránk, vagy a teremben összesűrűsödött szellemi erő robbantott utat magának, bár az is felvetődött, hogy a nagy vadász hírében álló vendég vett észre egy arra felröppenő fajdkakast.
Az észlelés tökéletesítésén és a játékintelligencia fejlesztésén alapuló edzésmódszer képviselője sajnálatát fejezte ki, hogy annak idején őt még a régi iskola szerint nevelték (azért nagy kár nem esett…), zárásképpen pedig egy fontos kéréssel fordult a gyermekekhez: „Élvezzétek a játékot!”
Itt olvashatjátok a Nemzeti Sport cikkét az eseményről  

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz