Milánó - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Milánó

ARHÍVUM > Hírek > 2012 > U-19

U-19-es csapatunk Olaszországban járt.

U-19-es csapatunk 2012 április 21.-én kirándulásra indult Milánóba. A túra nem éppen kirándulásnak indult, hiszen egy barátságos mérkőzés is le volt kötve. Szerettük volna megmérettetni magunkat egy neves külföldi utánpótlás csapat ellen. Menjünk sorjába.
Szombaton este 9 órakor autóbusszal indult a csapat az Egészségház elől, Szimandl Gábor
és Kovács László irányítása alatt. 22 jókedvű játékos vágott neki az útnak. Kapusok: Családi Attila, Ravasz Márk. Mezőnyjátékosok: Völgyi Ádám, Panyi László, Pusztai Csaba, Szabó Kristóf, Ungvári Balázs, Édes Bence, Berényi Ádám, Dallos Bence, Pluhár Bálint, Valczer Csaba, Czeilinger Péter, Réti Tamás, Fehér Roland, Farkas Ákos, Lehotka Botond, Varga István, Nagy Renátó, Nagy István, Kiss Tamás, Sárai Ferenc.
A Beke-Busz szállított bennünket a "tett helyszínére", Milánóba. Indulás után DVD nézéssel töltöttük az időt kb. hajnali 1 óráig. Miután mindenki kellően elálmosodott, el is aludtunk pár órára.
A körülbelül 1000 km-es út első állomása a Stadio San Siro
volt. Ide érkeztünk meg vasárnap dél körül, hogy a helyszínen megnézzük az AC Milán - Bologna olasz bajnoki mérkőzést. Ide érkezett a programunkat szervező Spot Global Magyarország KFT. képviselője, Séra Attila, aki üdvözölt bennünket, kellemes időtöltést és jó mérkőzést kívánt, valamint személyre szólóan átadta a meccs belépőit. Takács Veronika és Brek Fruzsina személyében két kísérőt is kaptunk, akik felváltva voltak velünk és tolmácsoltak, valamint intézték apró-cseprő ügyeinket, bonyolították programjainkat. Itt is köszönjük határtalan segítőkészségüket és kedvességüket.
A bajnoki csak 15 órakor kezdődött ezért bőven volt még időnk körülnézni a stadion környékén. Már ekkor látszott, hogy milyen hangulata lesz majd a mérkőzésnek. Buszokkal érkeztek Olaszország legkülönbözőbb részéről a Milan és Bologna Fanok. Rögtönzött piknikkel ütötték el az időt. Sütögettek, eszegettek, iszogattak és közben latolgatták a mérkőzés kimenetelét. Fieszta hangulat uralkodott a legkisebb atrocitás nélkül. Rengeteg árus kínálta az AC Milán mezeket, kitűzőket, emléktárgyakat.
Komoly ellenőrzés után jutottunk be az arénába. Időben érkeztünk és így láthattuk a két csapat bemelegítését is. Pontban 15 órakor elkezdődött a mérkőzés, mindjárt gyászszünettel. A stadionban mindenki néma felállással tisztelgett az egy héttel azelőtt elhunyt Livorno játékos,
Piermario Morosini emlékének. Aztán fergeteges hangulatban indult is a meccs. A meccsről röviden csak annyit, hogy nekem a Milán játéka csalódás volt. Sokat hibáztak, mondhatom, elemi hibákat is vétettek, így teljesen megérdemelten vezetett a 26. percben Ramirez által szerzett góllal a találkozó utolsó percéig a vendégcsapat. A befejezés előtt tíz perccel a csalódott Milán szurkolók egy része már elindult hazafelé. Az utolsó percben Ibrahimovic - ahogy mondani szokták - jókor volt jó helyen és a Bologna kapujába talált. Ez elég volt ahhoz, hogy a szurkolók hangulata ismét az egekig csapjon. Ünnepelték az előbb még szidott kedvenceiket. A fociban ez Olaszországban is így természetes.
A mérkőzés után a szállodába mentünk, ahol kényelmes kétágyas szobákban pihenhettük ki az utazás fáradalmait.
Másnap nem kellett korán kelni. 10 óráig kényelmesen megreggeliztünk. Svédasztalos reggeli volt. Mindenki igényeinek megfelelően ehetett és válogathatott a rengeteg féle "étek" közül.
Napi programunk egy délelőtti stadionlátogatás volt a San Siroban. Helyi idegenvezető kalauzolt végig bennünket és mutatta be a világhírű létesítményt. Bementünk a Milán és Inter múzeumába. Megmutatták Berlusconi páholyát, bevittek bennünket a VIP zónába, megnézhettük az interjú szobát és még számtalan érdekességet. Talán az egyik legnagyobb élmény volt, amikor a Milán és az Internazionale öltözőjébe is bemehettünk és beleülhettünk a sztárok névre szóló székeibe.
A Stadionlátogatás után pizzázni mentünk. Ekkor ért bennünket az elszomorító hír, hogy esti ellenfelünk lemondta a mérkőzést. Olaszországban Morosini halála miatt nagyon sok bajnoki mérkőzés elmaradt, többek között leendő ellenfelünké is. Csak mellesleg jegyzem meg, nem az AC Milán, ahogyan azt előzőleg tudtuk, hanem az Internacionale egyik utánpótlás gárdája ellen játszottuk volna a mérkőzést. Sajnos a haláleset miatt az ő elmaradt mérkőzésüket másnap, azaz kedden kellett lejátszaniuk, ezért természetesen nem vállalták az előző napi mérkőzést. Utunk szervezői megpróbáltak hirtelen új ellenfelet találni, de pár órával a mérkőzés kezdete előtt ez már nem sikerült.
Közben kedves kísérőnk, Fruzsi kalauzolásával bebuszoztunk a belvárosba és négy órán keresztül vártuk a fejleményeket. Itt alkalom volt vásárolni, vagy csak sétálni a környéken. Az utca, ahol parkoltunk, egy forgalmas belvárosi utca volt. Egy idő után a fiatalokban már kezdett felszínre kerülni a mozgásigény. A járda elég széles volt ahhoz, hogy előkerüljön a labda és jobbhíján elkezdjenek focizni. A járókelők szó nélkül kikerülték a játékosokat, sőt többen megálltak és csodálkozó arccal figyelték a játékot.
Este 6 órára, éppen amikor már az eredeti mérkőzést kellett volna kezdenünk, kiderült, hogy semmi remény ellenfelet találni, ismét Fruzsina segített. Elvezetett bennünket egy óriási parkba, ahol végre - ha csak egymás között is -, de végre focizhattunk. Már az sem zavart senkit, hogy az eső is derekasan rákezdett esni. 9 órakor bezárt a park, mi pedig elindultunk haza.
Kedden délben érkeztünk kiindulási helyünkre, az Egészségház parkolójába.
Nagy csalódás volt számunkra az elmaradt mérkőzés. Természetesen ezzel kapcsolatban nagy hiányérzetünk maradt, de emellett rengeteg pozitív élménnyel is gazdagodtunk.
Reméljük a következő túrán már a megmérettetés sem marad el!

A túráról videó és rengeteg fotó készült. Amint sikerült mindent feldolgozni, az anyag felkerül a honlapra.

A képre kattintva eljutsz a túra képtárához.

Szabó Tamás
A túráról készült videó felvétel :

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz