Interjú - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Interjú

ARHÍVUM > Hírek > 2012 > U-19

Riport Kovács Lászlóval a
2012 tavaszi idény rajtjánál.

A riportot készítette Kovács Krisztián
Sportszelet 2012 március 9.


PEST MEGYEI I. OSZTÁLY, U19

Sokak kiegyensúlyozott teljesítménye kellett a Bolha Focitanoda őszi elsőségéhez
Kovács László bő kerettel dolgozhatott

Négy pont előnnyel várhatja a bajnokság tavaszi folytatását a tárnoki Bolha Focitanoda együttese (képünkön), amely mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget az ősszel, éppen az őt üldöző bagiaktól, amelytől hazai pályán kapott ki 1–0-ra. Kovács László, a csapat edzője, a Tárnok KSK felnőtt csapatának korábbi szakvezetője annak ellenére is derülátó, hogy a télen gyengült a keret, hiszen kulcsemberek távoztak a zöld-fehérektől.

– A szezon elején épp arról beszélgettünk, hogy mindenképpen szeretnének bajnoki címet szerezni. Gondolom, ez a célkitűzésük a téli hónapok alatt semmit sem változott?
– Nincsen kőbe vésve, hogy márpedig nekünk kötelező az aranyérem megszerzése, de természetesen tisztában vagyunk az esélyekkel, viszont felesleges teherként nem nyomasztja az aranyérem kényszere a srácokat.
– Véleménye szerint kik lehetnek a legnagyobb riválisok az elsőségért vívandó harcban?
– Aligha kérdéses, hogy a bajnoki cím sorsa a Bag és közöttünk fog eldőlni, de ebbe a páros versenybe még könnyen beleszólhat a Gödöllő és a Budakalász is.
– Kiknek a teljesítményével elégedett az őszi teljesítménye alapján?
– Összességében az egész csapattal elégedett vagyok, az őszi elsőségünk főleg annak volt köszönhető, hogy sokan nyújtottak átlagon felüli, illetve kiegyensúlyozottan jó teljesítményt. Mindenképpen ki kell emelnem Vajda Dániel, Májer Gergő, Fehér Roland, Panyi László, Pluhár Bálint és Völgyi Ádám nevét, akik egyaránt emlékezetes őszi produkáltak, de az elért eredmény természetesen az egész csapat érdeme.
– Ha már a Bagot említette, nos, tőlük szenvedték el – ráadásul hazai pályán – az egyetlen vereségüket az őszi idény során. Mi volt a fiaskó oka?
– Egyértelműen a koncentráció hiánya. Mivel ifjúsági korú labdarúgókról van szó, a jó teljesítmény és forma sok összetevőtől függ, sajnos ezen az ominózus Bag elleni rangadón kihagytuk a legnagyobb helyzeteinket is, a vendégek pedig egy kontrából szereztek gólt, ami el is döntötte a pontok sorsát az egyébként két, remekül felkészített csapat színvonalas mérkőzésén.
– Mekkora kerettel tudott dolgozni a téli felkészülés során
– Szerencsére volt bőven merítési lehetőségem, ugyanis elég nagy létszámú, huszonöt-huszonhat fős volt a keretünk, azaz valódi verseny alakult ki a kezdőcsapatba kerülésért.
– Mennyiben változott meg a keret összetéteel a holtidényben?
– Két kulcsjátékosunk, a góllövőlistát az ősszel vezető Vajda Dániel, valamint Májer Gergő eligazolt tőlünk, előbbi a REAC Sportiskolában, utóbbi pedig a Ferencvárosban folytatja a pályafutását, érkezőnk viszont nem volt. Ettől függetlenül nem aggódom a folytatást illetően, bízom benne, hogy a meglévő állománnyal megfelelően tudjuk őket pótolni.
– Hogyan sikerült a Tárnok Bolha felkészülése?
– Idén január tizenötödikén kezdtük el a közös munkát, heti öt edzés mellett hétvégenként egy-egy edzőmérkőzéssel színesítettük a felkészülésünket. Amikor az időjárás megengedte, akkor a saját pályánkon, valamint a tárnoki műfüves ,,katlanban”, ami egy fedett műfüves pálya, illetve Diósdon, a műfüves nagypályán edzettünk, szóval a körülményekre egy rossz szavunk sem lehetett. Sokat dolgoztunk és ez alapján bizakodóan tekintek a tavaszi félszezon elé…
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz