Forduló legjobbja - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Forduló legjobbja

ARHÍVUM > Hírek > 2012 > Felnőtt

Kovács Krisztián interjúja a Sportszelet 2012 október 19-i számában.


Kaszás Attila hiába volt "11-esölő", a Tárnok pont nélkül maradt
A kapus önmagában nem volt elég a sikerhez


Meglehetősen ritka dolog a forduló jegjobbja rovatunk történetében, hogy vesztes csapatból kerül ki az adott játéknap legjobbja, most mégis ez történt. Kaszás Attila a Tárnok Bolha KSK 30 éves hálóőre 9-es osztályzatával szolgált rá erre, aki hiába védett ki két büntetőt is a Felsőpakony ellei idegenbeli találkozón, a végén mégis a hazaiak örülhettek a három pontnak és a 2-0-s győzelemnek.

- Némileg meglepő vereséget szenvedtek az eddig jobbára csak bukdácsoló Felsőpakony otthonában. Miben múlta felül a hazai csapat a Tárnokot?
- El kell ismerni, jobban játszottak, mint mi - válaszolta Kaszás Attila -, azt a "rúgd, csípd, harapd" típusú futballt kitűnően csinálták, és ezúttal ez elegendő volt a győzelem megszerzéséhez.
- Kapusszempontból mennyire volt nehéz a hétvégi mérkőzés?
- Rengeteg dolgom abban az értelemben nem volt, hogy túl sokszor kellett volna játékba avatkoznom, illetve védenem, persze dolgom azért így is akadt. Igazából túl sok gólhelyzet egyik oldalon sem volt, amely a kapus szemszögéből pont a legnehezebb szituáció, mert így nem könnyű a folyamatos koncentrációt fenntartani.
- Amiért most beszélgetünk az tulajdonképpen a két felsőpakonyi tizenegyes, amelyet Bárdos Péter és Wendler Gábor révén a hazaiak elhibáztak, pontosabban inkább ön védte őket bravúrral. Van valami titkos "receptje" a büntetők hárítását illetően?
- Nem mondhatnám. Igazából csak az adott pillanatban, amikor a lövő játékos nekifut a labdának, akkor döntöm el, hogy melyik oldalra vetődöm el.
- Hogy érzi, jogosak voltak a csapat ellen megadott büntetők?
- Az első 11-es eléggé véleményes volt, hogy pontosan hol is történt a szabálytalanság, a büntetőterületen belül, vagy kívül, a másodiknál pedig előbb ellenem szabálytalankodtak, utána tény, hogy én is vétkes voltam, mégis csak ez utóbbit fújta le a játékvezető.
- Ha visszaemlékszik a pályafutása korábbi időszakára, sok büntetőt sikerült megfognia?
- Eléggé relatív fogalom, hogy mi számít soknak. Inkább úgy fogalmaznék, voltak emlékezetes 11-esek, amelyeket sikerült kivédenem. Ilyen volt például öt évvel ezelőtt, amikor a Tárnokban bemutatkoztam az Üllő elleni mérkőzés, ahol sorsdöntő szituációban fogtam meg egy büntetőt, de volt példa hasonlóra még a Budafok játékosaként is.
- A Pilis elleni hazai mérkőzésen elbúcsúzott az aktív játéktól Lukács Sándor, a Tárnok első számú gólgyárosa. Nélküle mire lehet képes az alaposan megfiatalított együttesük?
- Természetesen minden csapat megérzi azt, ha a legeredményesebb futballistája befejezi pályafutását. Lukács Sanyinak ezúton is szeretnénk sok sikert és jó egészséget kívánni a magánéletben. Ettől függetlenül nem féltem a "csikócsapatunkat", hiszen úgy tűnik, hogy mostanra már mindenki felvette a megyei első osztály ritmusát a fiatalok közül, és szerencsére a szakmai és az infrastruktúrális háttér is stabil, szóval minden adott a sikeres szerepléshez, emiatt hosszabb is derülátó vagyok a klubunk jövőjét illetően.
- Helyezésben mindez mit jelenthet a mostani szezonban?
- Mivel a következő szezonban jelentős átszervezés várható a bajnoki rendszerben, így elsődleges célunk a bentmaradás kiharcolása. Ez alapvetően az első hat hely valamelyikét jelentené, amelyet képesek is vagyunk elérni. Ami még szembetűnő az idei bajnokságot illetően, hogy sok helyen komoly fiatalításba fogtak, azaz elsősorban az utánpótlásra támaszkodnak. Ez hosszabb távon mindenképpen bíztató lehet, és ezáltal sok tehetséges labdarúgó juthat folyamatos játéklehetőséghez. Tulajdonképpen erről is kellene, hogy szóljon a megyei szintű bajnokság.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz