Bag-Bolha rangadó beharangozója. - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Bag-Bolha rangadó beharangozója.

ARHÍVUM > Hírek > 2012 > U-19

Bagi TC '93 - Bolha FTSE Tárnok rangadó beharangozója.
Készítette Kovács Krisztián
Sportszelet 2012 április 27.

PEST MEGYEI I. OSZTÁLY, U19

Győzelmével a Bag a saját kezébe vehetné a sorsát
A tárnoki Bolha ezúttal (is) felnőne a feladathoz

Rangadót játszanak vasárnap a megyei I. osztályú U19-es bajnokságban, ahol a listavezető tárnoki Bolha Focitanoda a második helyezett Bag vendége lesz. A mostani vendéglátók ősszel 1–0-ra győzni tudtak Tárnokon, de azzal mindkét fél egyetért, hogy annak a mérkőzésnek már nincsen jelentősége a mostani összecsapás kimenetelére nézve. Mindét oldalon bizakodva várják a szuperrangadót, és ebből az alkalomból a két szakvezetőt, Simó Lászlót (Bag)
és Kovács Lászlót (Bolha Focitanoda – Tárnok) kérdezte az esélyekről a Sportszelet.

– Milyen eredményre számít a hétvégi rangadón?

Simó László:
A hazai pálya előnyében bízva győzni szeretnénk a Bolha Focitanoda ellen, bár azzal is tisztában vagyok, hogy egységes és jó erőkből álló ellenfelünk szeretne visszavágni az őszi vereségért.
Kovács László:
Ahogy a Bagnak sikerült az ősszel nyernie a mi pályánkon, úgy nekünk is hasonlóan az most a feltett szándékunk, hogy megszerezzük a három pontot.
– Van-e sérült, eltiltott játékosa, akinek kérdéses a pályára lépése?

S. L.:
Szerencsére nincsen, a komplett csapatunkkal várhatjuk a mérkőzést. Az egyik kulcsemberünk, Hajdú Partik óvatosságból a múlt héten kihagyta a kisnémedi bajnokit, mivel négy sárga lapja van, és nem akartam, hogy esetleg feleslegesen kipontozódjon a fontos rangadó előtt.
K. L.:
Hál’ Istennek, nem lesz hiányzónk, mindenki egészséges és harcra kész.
– Mi fogja eldönteni az osztály két legjobb csapatának a találkozóját?

S. L.:
A pillanatnyi forma, a megfelelő koncentráció és az, hogy fejben ki mennyire tud ráhangolódni a mérkőzésre.
K. L.:
Apróságokon fog múlni a meccs végkimenetele, a helyzetkihasználás nyilván döntő lesz, ezúttal aligha lesz annyi lehetősége a gólszerzésre bármelyik félnek is, mint a többi találkozón.
– Véleménye szerint, mit dönthet el a két együttes vasárnapi rangadója?

S. L.:
Az esetleges győzelmünkkel szeretnénk a saját kezünkbe venni a sorsunkat, de ehhez az is kell, hogy a továbbiakban is sikerüljön folyamatosan tűzben tartani a játékosokat. Sajnos Bagon elég rövid a kispadunk, ami a bajnokság elején okozott már problémákat, hiszen majdnem elfogytunk. Szerintem nem csak ezen az egy meccsen fog múlni a bajnoki aranyérem sorsa, ami minket illet, a folytatásban megyünk még Pilisre és Verőcére is, egyik helyen sem lesz könnyű kiharcolni a győzelmet.
K. L.:
Még elég sok forduló hátra van a bajnokságból, amelyben a hétvégi rangadó inkább egy fontos állomásnak mondható, de elsősorban nem ezen fog múlni a bajnoki cím sorsa. Már csak azért sem, mivel az ősszel a Bag ugyan nyerni tudott nálunk, a végén mégis mi fordultunk őszi elsőként. Ami tény, tavasszal az előre játékban egy kicsit visszaestünk, de ezen nem is lehet csodálkozni, ugyanis két kulcsjátékosunk, a góllövőlistát az ősszel vezető Vajda Dániel, valamint Májer Gergő is eligazolt tőlünk, előbbi a REAC Sportiskolában, utóbbi pedig a Ferencvárosban folytatta a pályafutását, de pótolhatatlan ember nincsen. Elsősorban Fehér Roland és Lehotka Botond játszanak az ő helyeiken, a védelmünk pedig stabil, és ez kellő alapot és reményt ad a bagi rangadó előtt.
(K. K.)

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz