7.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

7.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2018/2019 > Ősz

Tárnok BKSK - Kiskunlacháza SE 5-1 (3-0)
Tárnok, 2018-09-29 - szombat 16:00


Játékvezető: Balogh I. Zoltán
Aszisztens: Soós Adrian - Marius, Tóth Péter

Gól: Vida Péter 17' 24' 47', Takács Patrik 35', Péter Krisztián 64' ill. Nagy Attila 59' (öngól)

Lapok: nem volt

A forduló további eredményei: Ecser SE - Perbál SC 1-3, Dömsödi SE - Délegyháza KSE 4-3, Diósdi TC - Gyáli BKSE 4-2, Inárcs VSE - Szigethalom SC 3-1, Pátyi SE - Újlengyeli DSE 3-0, Sóskút SKE - Táborfalva KSE 3-0, Ócsa VSE - Ráckeve VAFC 0-2


Tárnok BKSK: Pintér László 0 - Nagy Attila 7, Veszeli Tibor 8, Csibrik György 7, Nagy Dániel 7 - Takács Patrik 7 (Hrabina Ádám 62' 0), Czeilinger Zsolt 7, Mészáros Tamás 8 (Székely Bertalan 52' 6), Ruzsinszki Dávid 6 (Demeter Szabolcs 46' 6) - Vida Péter 9 (Sárosi Róbert 66' 0), Péter Krisztián 7
Kispad: Kürti István
Edző: Kaszás Attila

Kiskunlacháza SE: Matus Tamás - Hegedűs Richárd, Hamza Tamás, Papp Balázs, Tóth Ferenc, Gózón Máté, Markó Tamás, Simon Norbert (Rumi Bendegúz 46'), Teczár Bendegúz (Faragó Gergő 22'), Horváth Ádám, Hajagos Mihály

Edző:


Az utóbbi 1-2 évben nagy csatákat vívunk a vendégekkel és többnyire mi húzzuk a rövidebbet. Most a tabella alapján inkább mi voltunk az esélyesebbek és ezúttal bizonyítottuk is ezt. Már az első három percben, három ziccert hibáztunk. Középkezdés után Takács Patrik hagyta faképnél a védőjét, de óriási helyzetben mellé lőtt. A következő percben Vida Peti lőtt fordulásból, de Matus kapus védett. A 3. percben érdekes szituáció adódott. Matus Tamás messzire elhagyta kapuját. A félpálya környékén tartózkodott, amikor középpályán labdát veszítettek a vendégek. Péter Krisztián kapott indítást és tört is az üresen maradt kapu felé, de messziről nem vállalta a lövést és mire biztos lőtávolba került, beérte egy védő és szerelte. Továbbra is mezőnyfölényben játszottunk. Lendületesen és szemre is tetszetősen futballoztunk, további gólhelyzeteket dolgoztunk ki és az első negyedóra leteltével, Vida Peti révén gólt szereztünk. A félidő végéig még kétszer zörgettük meg a kiskunlacházi hálót.

Megnyugtató előnnyel folytathattuk a második játékrészt, sőt kettő perc. után ismét kapuba találtunk. Továbbra is jól játszottunk. Ellenfelünk nem adta fel. Nagyon elszántan küzdöttek, hajtottak, de komoly veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Az eddigi mérkőzéseinken (kivéve a múltheti diósdit) kevésbé remeklő védelmünk ezúttal szinte hibátlanul játszott. Azért írtam, hogy szinte, mert az 59. percben, talán egyetlen védelmi hibánkat kihasználva, sikerült a szépítés. Védőink a mai mérkőzésen a kitűnő védekezés mellett a támadásokból is kivették részüket. Itt nem csak szélsőhátvédjeinkre gondolok, hanem középső védőinkre is. Veszeli Tibi többször is előre tört, sőt még gólhelyzetbe is került és Csibrik Gyuri távoli lövése is csak centiméterekkel kerülte el Matus kapuját, amikor a kapus ismét csak valahol a mezőnyben "kolbászolt". Akkor itt hadd jegyezzem meg, hogy Matus Tamás egészen szokatlan felfogásban védte ma hálóját. Ahogy a labda távol került kapujától, azonnal otthgyta azt és szinte utolsó mezőnyjátékosként, söprögetőt játszott. Meg is jegyeztem, ha Csucsánszky Zoli még focizna nálunk, ezt a mutatványt csak egyszer engedte volna meg magának, mert Zolit ismerve, saját térfelünk közebőtől is eltalálta volna a 'lacházi kaput és akkor a hálóőr nem jött volna többet ki a mezőnybe. Így megúszta. A hajrában már nem erőltettük a támadásokat, de így is sikerült még gólt szereznünk és végül biztos győzelmet arattunk.

Góljaink története.

17. perc:  Czeilinger Zsolt vitte fel a labdát. 20 méter labdavezetés után Vida Péterhez passzolt, aki a kapunak háttal, átvette a labdát, kapura fordult és Matus mellett a hálóba lőtt. 1-0.

24. perc: Ruzsinszki Dávid a lábak között varázsolta a labdát Vida Péter elé. Peti egy csel után lőtt kapuba. 2-0.

35. perc: Péter Krisztián vezette keresztbe a labdát a 16-os előtt. Középről kipasszolta a labdát a baloldalon érkező Vidának, aki laposan átrúgta a jobboldalra Takács Patriknak. Patrik lapos lövése védhetetlen volt. 3-0.

47. perc: Veszeli Tibi vitte fel középe, nagy lendülettel a labdát. A térfél közepén kitűnő indítást adott Vida Péternek, aki pár lépés után lőtte a labdát Matus mellett a kapuba. 4-0.

64. perc: Végre Péter Krisztiánnak is sikerült a hőn áhított saját gólt megszerezni. Kiki végig nagy akarással és nagyon jól játszott. Ezúttal Nagy Atya végzett el szabadrúgást a jobboldalról, 30 méterre a kaputól. Lövése Czeilinger Zsolton egy apró irányváltást vett és pontosan Kiki elé perdült. Az így gólhelyzetbe került játékosunk higgadtan rúgta a labdát 15 méterről a meglepett Matus Tamás hálójába. 5-1.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz