6.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

6.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések

Tárnok Bolha KSK - Újlengyel DSE 0-0
Tárnok, Tárnok KSK
2012-09-23 - vasárnap 16:00
Játékvezető: Nemes Attila
Aszisztens: Fromm Gergely, Berendi Tamás Csaba
Gól:
Lap: Szabó Kristóf 37', Gyulay Gábor 57' ill. Ásoth Dániel 50', Gerebenics Norbert 87'

A forduló további mérkőzései:
2012-09-22 - szombat

Gödöllői SK - Kisnémedi MSE 3-1
, Halásztelek FC - Pilisi LK-Legea 1-0, Veresegyház VSK - Alsónémedi SE 4-0, Törökbálinti TC - Örkény SE 1-1, Péceli SSE - Gyömrői SE 0-1
2012-09-23 - vasárnap
Hévízgyörki SC - Felsőpakony KSE
7-0, Verőce SE - Budakalász MSE 3-0

Tárnok Bolha KSK: Kaszás Attila 6 - Völgyi Ádám (Pluhár Bálint 14' 6), Veszeli Tibor 7 (Panyi László 71'), Eke Gábor 6, Nagy István 5 (Szabó Zsolt 81') - Csibrik György 5, Fehér Roland 6, Gyulay Gábor 6 - Szabó Kristóf 5 (Lingli Gábor 78'), Kun Mihály 5, Kapcsos Norbert 5
Kispad: Családi Attila, Lehotka Botond
Edző: Kovács László

Újlengyel DSE: Magyar Ákos - Tóth László, Ásoth Dániel, Kocsis Tamás (Csiszár Bence 62'), Kovács Richárd - Schuster Roland, Somogyi Péter, Varga István, Tóth Péter - Turóczi György (Telepóczki János 68'), Gerebenics Norbert
Kispad: Vozár Dániel
Edző: Balogh Ákos

Végre a hosszú, forró nyári mérkőzések után ideális futball időben játszhatott a két csapat. Ennek az lett az eredménye, hogy nagyiramú, változatos mérkőzést láthatott a kilátogató szépszámú közönség. Az első játékrészben Újlengyel uralta a játékot, irányította a mérkőzést. mi többnyire védekezésre kényszerültünk, de ezt viszont kitűnően oldottuk meg. Kapunk a 45 perc alatt nem forgott komoly veszélyben.
Főbb események az első 45 percben: 6. perc. Baloldali újlengyeli támadás futott térfelünkön, aminek a végén egy éles szögből leadott lövés jutott a rövid sarok mellé. 10. perc. Nagy István futott el a balszélen. Beadását  Kun várta a kapu előterében. A beadás érkezett is, de egy védő még a feje búbjával elérte a lábdát és sikerült elcsúsztatni azt Misi elől. 42. perc. Letámadás után vendégek 16-osa környékén Kun Misi szerzett labdát. 18 méterről okosan ívelt kapura, de a labda kicsivel kapu fölé szállt.
A második félidőben változott a játék képe. A vendégek mintha kissé elfáradtak volna. Átvettük a játék irányítását és vezettünk egy-két gólveszélyes támadást is. Védekezésünkkel az első 45 percben sem volt baj. Veszeli Tibi tanári módon játszott és kitűnően irányította a védelmet. (Tiba az eddigi mérkőzések mindegyikén kimagasló teljesítményt nyújtott. Sajnos a main combizom húzódást szenvedett. Reméljük, hogy nem komoly a sérülése és nem kell majd kihagynia. Játékára nagy szüksége van a csapatnak.) Középpályánk feljavult a folytatásra, így támadó játékunk is hatékonyabb lett. Mindjárt a félidő elején, a 48. percben gólt szerezhettünk volna. Kapcsos Norbi vitte el a labdát a baloldalon, de éles szögből leadott lövése kicsúszott a rövid sarok mellett. Talán jobban jártunk volna egy beadással, hiszen középen Kun Misi jó helyzetben várta a labdát. Azután a 62. percben sikerült végre hálóba juttatnunk a labdát. Szabó Kristóf az újlengyeli térfél közepéről végezhetett el szabadrúgást. Élesen az ötös és a 11-es pont közé lőtte a szabadrógást, amire Kun érkezett  és kapuba fejelt. Sajnos az aszisztens lest intett és így a játékvezető középkezdés helyett szabadrúgást ítélt kifelé. A kispadról reklamáltuk az ítéletet, de később vonalban lévő szurkolóink is megerősítették az ítélet jogosságát. A mérkőzés utolsó negyedórájában a vendég cserék ismét "életre lehelték" az újlengyeli csapatot és kiegyenlítetté tudták tenni a hajrát. Ebben a játékrészben adódott egy óriási helyzetük. A tizenhatosunkon belül pattogott a labda, amikor egy támadó lövéshez jutott. Nagy István az utolsó pillanatban ért oda és blokkolta a lövést.
A mérkőzés végén vendégeink láthatóan örültek az idegenben megszerzett pontnak, mi viszont kicsit szomorúak voltunk az elvesztett kettő miatt. A végeredmény igazságos.

abcd tudósítása a Tárnok KSK honlapján:
Az Újlengyel csapata mögöttünk volt a tabellán, de tudtuk, hogy igen erős játékosállománnyal rendelkező, jó csapat. Ezt az első játékrészben igazolták is, többet birtokolták a labdát, gyorsan és tetszetősen adogattak, azonban igazán nagy helyzetig nem jutottak. "lehetőségeink" pedig nekünk is voltak. Kontra támadásból többször is sikerült a széleken ellenfelünk mögé kerülni, sajnos a veszélyes beadásokról nem sikerült gólt szereznünk.
Szerencsére a második félidőre megváltozott a játék képe, jóval támadóbb felfogásban játszottunk, mezőnyfölénybe kerültünk, ellenfelünk pedig szemmel láthatóan kezdett elégedett lenni a döntetlennel. Helyzeteteket alakítottunk ki, sajnos csak lesgólokig jutottunk.
A mérkőzés vége felé - talán a sérülések miatt is - némileg feljött az Újlengyel, szerencsére ők is csak helyzetig jutottak.
Valószínűleg mindkét csapat úgy érzi, hogy győzelmet érdemelt volna, de a nagyiramú, kifejezetten élvezetes találkozón szerintem igazságos döntetlen született.


Kovács László:

Balogh Ákos: - Ezúttal rendkívül fegyelmezetten játszottunk hátul, lényegében az egész mérkőzésen domináltunk, rengeteg támadásvezetést dolgoztunk ki, de a mezőnyfölényünket sajnos nem tudtuk gólra váltani. Egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna.

Tabella a 6. forduló után

Házi góllövőlista a 6. forduló után

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz