24.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

24.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2018/2019 > Tavasz

Délegyháza KSE - Tárnok BKSK 4-1 (1-1)
Délegyháza 2019-04-20 - szombat 16:00

Játékvezető: Eisenbacher Mihály
Aszisztens: Dienes Tamás, Tóth I. Károly

Gól: Kalmár Gergely 7', Zsolnai László 51', Kocsis Ferenc 62', Inotai Attila 85' ill. Ilyés Attila 40'

Lapok: Demján Dénes 24' , Váradi Gergő 61' , Bakó Gábor 65'

A videó júniustól lesz látható!

A forduló további eredményei: Diósdi TC - Sóskút SKE 2-0, Gyáli BKSE - Szigethalom SC 0-3, Dömsödi SE - Inárcs VSE 2-0, Táborfalva KSE - Ráckeve VAFC 0-7, Perbál SC - Pátyi SE 0-2, Újlengyel DSE - Ócsa VSE 3-3

Szabadnapos: Ecser SE


Délegyháza KSE: Tóth Zsolt - Kalmár Gergely (Lázár Róbert 84'), Németh Ferenc, Vörös Zoltán, Keresztes Márton (Dávid Richárd 46'), Kocsis Ferenc (Jónás Krisztián 91'), Zsolnai László, Nagy Ferenc, Zsolnai Tamás, Inotai Attila (Kocsis József 89'), Dudás János
Kispad: Fitz Ödön
Edző: Gendur László

Tárnok BKSK: Pintér László 5 - Nagy Dániel 5 (Demján Dániel 42' 5), Veszeli Tibor 5, Demján Dénes 4 (Takács Patrik 64' 4), Nagy István 4 - Bakó Gábor 5, Czeilinger Zsolt 5, Sárai Ferenc 4, Váradi Gergő 5 (Kürti István 87' 0) - Vida Péter 5, Ilyés Attila 5

Edző: Kaszás Attila


Első ránézésre ezt a mérkőzést simán elvesztettük, mondaná, aki csak az eredményt ismeri és nem látta a mérkőzést. Nem volt ez közel sem könnyű győzelem a hazaiak részéről. Volt ebben a találkozóban egy csomó "ha". Ha 1-0-ás hazai vezetésnél (korán szerzett gólt Délegyháza) a három kimaradt ziccerünk bemegy, ha eleve Csibrik nélkül felálló védelmünkböl becsípődés miatt Nagy Daninak nem kell kiállni még az első félidőben, ha nem kapunk a második félidőben még hamarabb gólt, mint az elsőben, ha 3-1-es hazai vezetés után a játékvezető nekünk is megadja a teljesen jogos 11-est, ahogy a hazaiaknak megadta, ha két nagyszerű kiugratásunkat nem lengeti be a partjelző lesnek. A videót visszanéztem már és ezért állíthatom biztosan, hogy téves ítélet volt. Az is igaz, hogy eközben ítélhetett volna Délegyháza javára a spori egy újabb büntetőt, de nem tette. Nagyjából ennyi volt a döntő "ha" ezen a mérkőzésen és ez nem kevés. A lényeg viszont az, hogy mindez lényegtelen. A végeredmény annyi lett, amennyi, vagy is 4-1-re kikaptunk.

Mint már említettem, nagyon hamar, már a 7. percben kaptunk gólt. A tétovázó Nagy Pistát futotta le szélsője és talált a kapunkba. Ezután fölénybe kerültünk, mind mezőnyben, mind a hazaiak kapuja előtt. Három óriási ziccerünk is kimaradt "hála" Tóth Zsoltnak, aki ma parádézott a délegyházi kapuban. Óriási volt, amit ma produkált a 44 éves hálóőr! Ha (már megint) Vida Peti buktatásáért megadja a játékvezető a 11-est, akkor hamar egyenlíthettünk volna, de Eisenbacher Mihály továbbot intett. A srácok nagyot küzdöttek az egyenlítésért és ez a 40. percben sikerült, igaz ez sem ment simán. Csak a másodperceken belül leadott harmadik lövésönk jutott a hálóba. Az előtte lévő kettőt hárította a kapus és a védelem. Ekkor úgy nézett ki, hogy "pontosan" térhetünk haza üldözőnk otthonából. A meccs addigi képe alapján erre igazán meg volt az esélyünk. Aztán egyenlítésünk után 2 perccel, mint már említettem, a jól játszó Nagy Danit le kellett cserélni. Ezzel a védelmünk addigi egysége némileg megbomlott, de talán nem is ez volt a legnagyobb baj, hanem az, hogy a középpályáról visszavont Czeilinger Zsolt hiányával még a középpályánk is gyengült. Sok választása sajnos nem volt Kaszás Attilának, hiszen mára nagyon elfogyott a csapat. Mindössze két mezőnyjátékos és egy kapus (összesen 3) cserénk volt a kispadon. Az más kérdés, hogy végül a kapuscsere, Kürti Pista is mezőnycsere lett.

Kicsit elkalandoztam, de most folytatnám a sort a második játékrész eseményeivel. Sajnos a kezdés utáni 6. (amúgy 51.) percben ismét vezetést szereztek a hazaiak, egy távoli 20-22 méteres lövésből. Ezután már kevesebb esélyt láttam a pontszerzésünkre, mint nagyjából 45 perccel korábban, amikor az első gólt kaptuk, de azért még bíztam benne. Játékban már közel sem mutattunk annyit, mint az első félidőben, de még mindig tudtunk jó támadásokat építeni és újabb helyzeteket is teremteni. Nagyjából fél óra volt még hátra, amikor egy szerencsétlen megmozdulás után Bakó Gabi ellen ítélt 11-est a játékvezető, amit Kocsis Ferenc nagyon magabiztosan értékesített.

Ezután vendéglátóink egyre magabiztosabbak lettek, de ennek ellenére meg lehetett volna a szépítésünk, ha a játékvezető az első félidőben megítélt büntetőhöz kísértetiesen hasonló hasonlító szituációban Vida Peti lövéséért megkapjuk mi is a büntetőt. Nekünk úgy látszik ez ma nem járt. Azt is említettem már, hogy Eisenbacher később "kompenzált" és Délegyházának sem adott meg egy tizit. A befejezés előtt 5 perccel Inotai Attila állította be a végeredményt.

A mezőnyben már csak mi voltunk, akik a tavaszi mérkőzéseken eddig veretlenek maradtunk. Sajnos ezzel a 4-1-gyel mi sem lógunk már ki a sorból. Egy nagyon szép tavaszi sorozatunk szakadt meg.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz