20.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

20.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2015/2016 > Mérkőzések

Pereg SE - Tárnok BKSK 0-0
Kiskunlacháza (Pereg SE), 2016-03-27 - vasárnap 15:00


Játékvezető: Papp Gergely
Aszisztens: Moldván István, Németh Gergely

Gól:

Lapok: Gáspár Ferenc 66' , Kovács Róbert 77' , Horváth Márk 84' ill. Csillik Gábor Krisztián 66' , Bakó Gábor 78' , Csibrik György 88'

A forduló további eredményei:
Taksony SE II. - Gyál BKSE 0-0, UFC Gyömrő - Dunaharaszti MTK II. 2-0, Hernád SE - Fémalk-DDTE 0-4, FC Dabas II. - Dömsödi SE 4-1, Felsőpakony KSE - Ráckeve VAFC 2-1, Százhalombattai LK - Bugyi ASE, Alsónémedi SE - Sóskút SKE

Pereg SE: Necsász Sándor - Kovács Róbert, Semsei Mihály, Varga Mihály, Hatvani Ádám - Árva István, Tóth Soma, Horák Gyula - Horváth Márk, Gáspár Ferenc, Nagy Richárd (Péli Norbert 61')

Kispad: Pittenauer Márk, Király János, Szabó Attila, Rubóczki András

Edző: Kovács László


Tárnok BKSK: Pintér László 7 - Nagy Attila 6, Veszeli Tibor 7, Eskulics Dávid 7, Panyi László 7 - Bakó Gábor 6, Csibrik György 7, Fagyal Bertalan 7 (Ilyés Attila 77' 0) - Csillik Gábor 6 (Tóth Tamás 77' 0), Kürti Viktor 7, Gyulay Gábor 6 (Sárai Ferenc 68' 0)
Kispad: Kaszás Attila, Pusztai Csaba, Süle Soma, Nagy Dániel
Edző: Kaszás Attila

Ismét egy olyan mérkőzés, ahol nem mi vagyunk az esélyesek, de azért reménykedtünk a tisztes helytállásban. Ősszel hazai pályán nem sikerült pontot szerezni mai vendéglátónk ellen, a mérkőzésen viszont hét gól is esett. Szépséghiba volt, hogy a nagyrészét ennek nem mi rúgtuk, hanem kaptuk. 2-5 volt akkor az eredmény. Erről a mairól viszont a "gólgazdagság" hiányzott, de emiatt most nem bánkódtunk. Pereg eddig sokkal eredményesebben szerepelt nálunk és az élmezőnyben tanyázott, így azt gondolom, hogy ennek a mai pontszerzésnek örülnünk kell.

Kemény, pattogós, eléggé kiszámíthatatlan, göröngyös talajon kellett játszani. A hazaiak az első félidőben jobban is alkalmazkodtak ehhez a körülményhez. A támadások felépítése helyett inkább gyor előre vágott labdákkal, indításokkal próbálkoztak. Szemben velünk, mi inkább méterről méterre próbáltunk építkezni. Tulajdonképpen túl nagy eredményhez egyik módszer sem vezetett. A támadások többnyire elhaltak, mielőtt helyzetek alakulhattak volna ki. Ebből mindösszesen kettőt tudtam feljegyezni 45 perc alatt. A 30. percben szöglethez jutottak a hazaiak. A beadott labda az ötösön belülre került a lábak között. Végül kapuralövés lett belőle, de a lapos labdát Pintér Laci óriási reflexxel tolta ki. Az ellentámadásból Nagy Attila jutott 20 méteres lövéshez, ami éppen hogy elkerülte a bal alsó sarkot.

A második félidőben a mérkőzés színvonala és az izgalmak is emelkedtek. Az első gólhelyzet az 55. percben Csillik előtt adódott, akit Eskulics Dávid indított a bal oldalon. Gábor lépéselőnyt szerezve, lendületesen tört kapura, de az ötös környékére kerülve a kapussal találta magát szembe és ekkor kicsit megtorpanva és lendületet vesztve, már nem tudta irányítani a labdát, ami el is akadt Necsászban. Lüktető, változatos volt a játék, mígnem a hajrához érkeztünk. Mindkét csapat úgy gondolta, hogy megnyerheti a mérkőzést és ez a kispadtól is így látszott. A nyílt sisakos csata az utolsó 10 percre tartogatta a legnagyobb izgalmakat. A csapatok ekkor már a mezőnyben nem sokat dajkálták a labdát, inkább tértölelő átadásokkal igyekeztek minél előbb az ellenfél kapujának közelébe érni. A 81. percben egy hazai szöglet után Varga Mihály fejelt közelről Pintér kapujára, de fejese a kapufáról visszapattant és a visszapattanót sikerült szögletre menteni. A 85. percben akár el is dőlhetett volna javunkra a mérkőzés. Több apróbb lehetőség után Panyi Laci tört előre és játszott Tóth Tomihoz. Tomitól visszakapott labdával a bal szélen futott el és az alapvonaltól 10 méterre beadta a labdát, de az kicsit lecsúszott a lábáról és nagy kiflit leírva, nagy erővel tartott a léc alá. Ez a megoldás Necsászt is meglepte, de szerencséjére a gólvonaltól 1 méterre állt és így újheggyel szögletre tudta ütni a labdát. Nagyon szép és izgalmas jelenet volt a "lövés" és a védés. A 89. percben viszont ismét Pintér bravúrjára volt szükség. Ismét egy 5 méterről leadott lövést kellett hárítania.

Azt gondolom, hogy a ma pályára lépő csapat igazán dícséretet érdemel. Minden játékos küzdött, hajtott és főleg bátran játszott. Hibák persze ma is voltak, de össze sem lehet hasonlítani az összteljesítményt az elmúlt heti hazai szégyenteljes, hitehagyott játékkal. Következő hétvégén ismét hazai pályán kell helytállnunk. Remélem, hogy ezzel a mai bátor hozzáállással folytatódik a játék!

Kaszás Attila: - Mindkét félidő abban a tekintetben hasonló forgatókönyvet hozott, hogy a csapatok nem tudtak egymás fölé kerekedni, de a mezőnyben nagy küzdelmet vívtak a felek. A második félidőben mindkét csapat fel tudott mutatni egy-egy nagyobb helyzetet, de összességében igazságos döntetlen született.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz