10.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

10.forduló

Bajnokságok 2019/2020 > FELNŐTT > Ősz

Tárnok KSK - Örkény SE 0-1 (0-0)
Tárnok KSK sportpálya, 2019-10-19 - szombat 14:00

Játékvezető: Dévényi Balázs
Aszisztens: Balogh I. Zoltán, Székely Benedek János

Gól: Széles László 82'

Lapok: Csibrik György 35' , Fagyal Bertalan 45' , Veszeli Tibor 83' ill. Hóbor Attila 41' , Tóth András 45' , Széles László 89'

A forduló további eredményei: Halásztelek FC - FC Dabas II. 4-2, Ráckeve VAFC - Tápiószecső FC 1-2, Bugyi SE - Felsőpakony KSE 0-2, Tápiószelei SE - Alsónémedi SE 3-2, Pereg SE - Taksony SE II. 5-6, Aranyszarvas SE - Üllői SE 3-12, Újhartyán VSE - Péteri KSK 1-1


Tárnok KSK: Pintér László 7 - Pusztai Csaba 6 (Czeilinger Zsolt 71' 0), Veszeli Tibor 8, Csibrik György 8, Nagy István 7 - Hrabina Ádám 7 (Száraz Gyula 74' 0), Ilyés Attila 6 (Csizmarik Zoltán 46' 5), Fagyal Bertalan 7-2=5 - Sárai Ferenc 7 (Kormos Erik 53' 5), Vida Péter 7, Váradi Gergő 7
Kispad: Takács Patrik, Demján Dénes, Okumus Mert
Edző: Kaszás Attila

Örkény SE: Mészáros Attila - Rupa Márk (Kovács István 46'), Beregszászi Béla, Tóth András, Oláh Zsolt, Hacioglu Sinan (Szécsi Attila 83'), Hóbor Attila (Fomumbod Eugene 64'), Daruka Dominik (Széles László 57'), Horváth Gábor, Lipták Norbert, Ubornyák József (Urbán Tamás 85')

Edző: Iszák Gábor


Most már hetek óta olyan mérkőzéseket játszunk, ahol a győzelmet bármelyik csapat megszerezhette volna. Az elmúlt héten ez a csapat végre már mi voltunk, ám ma, Örkény ellen ismét nem sikerült pontot szerezni, pedig az eredmény ma is simán lehetett volna fordítva is.

Szokás szerint a mérkőzés elején (ezúttal csak majdnem) gólt kaptunk. Az örkényi játékos kiugrott egy indítással, de a jó ütemben keresztező Nagy Istvánnak sikerült elrúgni a labdát. Ezután viszont mondhatni, hogy jól, jó mérkőzést játszva, mi hagytunk ki három óriási helyzetet is az első félidőben. Ekkor akár el is dönthettük volna a mérkőzést.

A második játékrészben, kezdetben a vendégek játszottak némi fölényben, de 5 perc után ismét mi kerekedtünk felül. Ismét helyzeteket teremtettünk, de ismét sikerült mindet kihagynunk. A félidő közepe táján, még 0-0 állásnál az addig jól bíráskodó Dévényi játékvezető óriási hibát követett el. Egy támadásunknál Váradi Gergő ment át az örkényi védelmen és a 16-oson belül a labdát birtokló játékosunk lábát telibe találta. A kispadon is hallottuk a hangos csattanást. A látványról már nem is beszélve. Az esettől pár méterre álló játékvezető mindenki meglepetésére továbbot intett. Játékosaink és a nézők is egyöntetűen reklamálták a tizenegyest és még az ellenfél játékosai is elismerték a szabálytalanság tényét a mérkőzés után. Csak a játékvezető látta másképpen. Aztán ismét a labdarúgás örök szabálya szerint a kihagyott helyzetek után jött a "büntetés" ellenfelünk részéről. Egy jobboldali támadás után a begurítás két védőnk között, ami a kapuval szemben kihagyhatatlan helyzetben találta Széles Lászlót, aki nem hibázott.

Ez a gól döntötte el a pontok sorsát, bár ezután még volt helyzetünk, sőt egy újabb 11-estől is megfosztott bennünket a játékvezető. Kormos Erik került helyzetbe az örkényi kapu előtt, amikor két védő ollóba fogta és közös erővel fellökte játékosunkat. Dévényi sípja ekkor is néma maradt. A győzelem igazából mégsem a játékvezetőn múlott, hiszen  helyzeteink bőven megvoltak hozzá, amivel, ha éltünk volna, akkor most nem kellene a téves ítéleteken keseregni.

A mérkőzés hajrájára sajnos több játékosunk is elfáradt, aminek viszont le kell vonni a tanulságát.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy az első félidő végén a levonuló játékosok közül Fagyal Bertalan és Tóth András "kakaskodását" piros lappal büntette a játékvezető.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz