Őszi áttekintés - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Őszi áttekintés

ARHÍVUM > Hírek > 2019
 
Labdarúgó csapataink őszi teljesítményének áttekintése a 2019/2020. évi bajnokságban

Kétségtelen, hogy az elmúlt években, csapataink elkényeztették szurkolóinkat a különböző korosztályos bajnokságokban elért eredményeikkel. Ha csak az elmúlt két bajnokságot veszem figyelembe, nyertünk 6 bajnoki címet és számtalan ezüst és bronzérmet. Ehhez képest mondható, hogy a jelenleg folyó bajnokságból lezajlott őszi szezon mérkőzésein kevésbé voltunk eredményesek. Mint örök optimista, megpróbálom ezt is a jobbik oldaláról megközelíteni. Az elmúlt bajnokságban három csapatunk is kiharcolta, hogy magasabb osztályban versenyezhessen az idén. Ez nyilván magasabb színvonalat jelent, ahol a pontok gyűjtése is sokkal nehezebb.

 
FELNŐTT csapatunk legjobb 3.-ként jutott a Pest megyei III. osztályból a II. osztályba. Újoncként nem vártunk el kimagasló teljesítményt és egyetlen reális célunk lehet továbbra is, hogy bent maradjunk a megye második vonalába. Ehhez jelenlegi helyezésünk éppen elég lenne a bajnokság végén. Csapatunk 8 pontot gyűjtve a 16 csapatos bajnokságban a 14. helyen áll. A végén két csapat fog kiesni. A bent maradásra jók az esélyeink, mert a mögöttünk álló két kieső helyen álló csapat O pontos, sőt Peregtől fegyelmi vétség miatt összességében 15 pont kerül levonásra. A csapat teljesítményére az is negatívan hatott, hogy az ősz folyamán az átlagnál is több sérültünk volt, szinte folyamatosan. Csapatunk fiatalodott. 16-17 éves játékosok egyre jobban beépülnek, ami viszont a jövőre nézve nagyon bíztató. Az ifi keretből 4 játékos mutatkozhatott be a felnőttek között: Barki Milán, Farkas Márk, Száraz Gyula és Szász Károly. Bakó Gábor viszont abbahagyta a játékot. A stáb Kaszás Attila vezetőedző és Stencinger Norbert pályaedző mellet Arany Zoltán személyében egy erőnléti edzővel bővült.
 
Másik csapatunk, akik szintén magasabb szinten folytathatták, az a NŐI csapat. Ők Pest megye I. osztályában játszanak. A 8 csapatos bajnokságban az 5. hellyel a középmezőnyben foglalnak helyet, ám csupán 2 pont a hátrányuk a jelenlegi 2. helyezett és további 2 pont a jelenlegi éllovassal szemben. A lányok egyre erősebb, jobb csapattá válnak és én azt gondolom, hogy a tavaszi folytatásban tovább javíthatnak helyezésükön. A dobogó sem tűnik elérhetetlennek, ami egy frissen feljutott csapattól ragyogó teljesítmény lenne. Tavaly lányaink nyerték a Pest Megyei Női Kupát és az ősszel lejátszott 2 fordulót is sikerrel vették az új kiírásban. Reméljük tavasszal is tovább fognak menetelni! A csapatot idén is Szimandl Gábor és Gál Tibor irányítja.

Az U14-es csapatra igazán büszkék lehetünk az idén is. Kaszás Attila irányításával szárnyaltak a gyerekek. A 8 csapatos bajnokságban sorra aratták a győzelmeket. A 7 fordulóból az első 6-ot zsinórban nyerték a srácok. Legszorosabb eredmény a Halásztelek elleni 2 gólos győzelem volt. A többi csapat ellen nagy gólarányú győzelmet arattunk. Az utolsó fordulóra maradt az igazi nagy rangadó Szigethalom ellen. Hazai pályán fogadtuk legnehezebb ellenfelünket. Óriási csatában, nagyon szoros küzdelemben vesztettük el veretlenségünket és 2-1-es vereséget szenvedtünk. Szigethalom az előzőekben döntetlent ért csak el Halásztelek ellen, így ők maradtak veretlenek és 1 ponttal átvették tőlünk a vezetést. Semmi nincs még lefutva. Szigethalmon is lehet nyerni tavasszal, de Halásztelek is erős csapat és ők is versenyben vannak még a bajnoki címért.

U19. csapatunk a tavalyi 5. helyével a legrosszabbul szereplő csapatunk volt a bajnokságokban. Most a 8. helyen tanyáznak, de így sem ez a legrosszabb helyezés csapataink között. U19-es gárda fiatal és tulajdonképpen 3 csapatból épül. Stencinger Norbert edző nem igazán tud stabil együttest összehozni a mérkőzésekre, mert az eredetileg is U19-ben játszó játékosokon kívül a felnőttben és az U17-ben is szerepelnek játékosaiból. Ezért bizony elég hullámzó a teljesítmény. Szép győzelmek mellett váratlan vereségek is előfordultak, mint például a Felsőpakony otthonában elszenvedett 1-0-s fiaskó. Ha tavasszal sikerülne a hullámzó teljesítményt egy kicsit lesimítani, akkor eredményesebb lehetne a csapat.
 
U17-es csapatunk idén is a BLSZ bajnokságban indul, mivel ez a korosztály nem szerepel a Pest megyei bajnokság menüjében. Kovács László vezetésével nagyon erő bajnokságban szerepelünk. Velünk együtt több megyei csapat is itt indul, hasonló okok miatt. A 11 csapatos bajnokságban a 7. helyen állunk. Az Újpesti Haladás elleni mérkőzés kivételével, ahol 5-0-s vereséget szenvedtünk, szoros mérkőzéseket játszottunk, de rengeteg gólhelyzetet hibáznak el a fiatalok, ami a döntő pillanatokban sokszor az ellenfél javára billenti a mérkőzés kimenetelét. Jobb összpontosítással tavasszal nagyot tudnánk javítani helyezésünkön, hiszen sok ügyes játékos szerepel ebben a csapatban.
 
Mint ahogy sok ügyes játékos szerepel U16-os csapatunkban is. Nagy Dániel vezetésével, ők Pest megye I. osztályában szerepelnek, amit a tavalyi ezüstérmükkel érdemeltek ki. A csapatba több játékos is szerepel az U14-esek közül. Azt gondolom, hogy ez a gárda jobb helyezésre hivatott, mint ahol jelenleg áll. A mezőny első felében tanyázó ellenfeleik ellen is általában nagyon szoros küzdelmet vívnak, csak még hiányzik a magabiztosság és a rutin, hogy a szoros mérkőzések ne az ellenfél, hanem a mi javunkra dőljenek el. Nem egy példa volt már, amikor egy mérkőzés után az ellenfél edzője csodálkozva kérdezte, mi az oka, hogy csak az utolsó előtti helyen álltok? A játékotok alapján sokkal előrébb lenne a helyetek. Ha tavasszal jobban használjuk ki a helyzeteinket és talán már a rutin is nagyobb lesz, remélem a helyezésben is meg fog látszódni.
 
A cikk végére tartogattam a csattanót. ÖREGFIÚK csapatunk viszi eddig a pálmát. Somogyi Henrik vezette csapat sikert sikerre halmoz, most már sok-sok éve. 3 ezüst és 1 aranyérem után az őszi szereplésükkel sem adták alább. Az ősz folyamán mindössze 5 pontot hullajtottak el és 1 pont előnnyel vezetik a tabellát Zsámbék és Komárom csapatai előtt. A szoros versenyben az örök rivális Sóskút is csak 2 pontra van tőlünk a 4. helyen. Az élcsapatok közül Sóskút és Zsámbék ellen is győztünk. Komárom ellen viszont szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget. Hazai pályán 0-1 volt az eredmény. Azon a meccsen semmi sem sikerült. Remélhetőleg nem így lesz ez a tavaszi folytatásban és akkor Komáromban vághatunk vissza egyetlen vereségünkért.
 Minden játékosnak és szurkolónak jó pihenést kívánok a téli szünetre és sikeres folytatást tavasszal!
 
      Szabó Tamás Manszur                                                                                                                                                                
                                                                                                                                       
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz